sobota 13. prosince 2014

1. řada - 1. díl

První díl první řady je zde!!!
1. řada - Merry Walrus
Díl 1. - Kolej
Renzotom se učil na velkou zkoušku, která ho čekala dneska. „Gariwald I. je významný člověk.” opakoval si dokola Renzotom. Najednou někdo zaklepal „Dále.” odvětil unaveně. „Nechceš si dát pauzu?” ptal se jeho spolužák, který s ním bydlel na koleji. Jeho spolužák se jmenoval Kargi. „Ještě 3 strany.” odpověděl Kargimu Renzotom a unaveně zívl. „No, jak myslíš,” řekl mu Kargi, „ ale učil ses i celou noc, takže podle mě to umíš.” obrátil se a zase zavřel dveře. Renzotom na chvíli zamhouřil chvíli, ale později to nebyla jen chvíle, ale celé 2 hodiny.
Dveře se otevřeli a Kargi zakřičel „Máš půl hodiny zpoždění!”. Renzotom se lekl a škubl sebou a sešit strhl na zem. Popadl sešit a řekl Kargimu „Díky, jednou ti to oplatím!” a běžel ke dveřím. „To doufám.” řekl s humorem Kargi a šel za Renzotomem zavřít dveře, protože je zapomněl zavřít.
Renzotom běžel po ulici a minuty ubíhali „Musí to být tak daleko?” zeptal se sám sebe.
Už byl skoro tam, vyběhl schody a vrhl se ke dveřím, otevřel je a další schody čelili před ním, zase je vyběhl a spatřil cestu tam, kam musí jít. Zrychlil, ale nevšiml si, že podlaha je čerstvě vytřená.
Najednou vyšel učitel z kabinetu a škodolibě se ušklíbl, ale Renzotom už nestihl zabrzdit a vrazil přímo  do učitele.
Renzotom otevřel oči. „Omlouvám se.” odvětil a dotkl se bouli na hlavě. „Jdeš pozdě, neudělal si zkoušku a asi víš, co tě čeká.” řekl mu učitel který stál nad ním. Renzotomův jasný úsměv se změnil na smutný. „Uměl jsem to a teď toto!” mumlal. „Tak sbohem.” odvětil Renzotom, zvedl se a vydal se zpátky na kolej.
„Tak co?” zeptal se Kargi. „Je konec.” odpověděl mu Renzotom a jakoby se mu v očích zjevili slzy. „Kdy odjedeš? A kam?” ptal se Kargi. „To ještě nevím, ale asi hned a odpluji na nějaký ostrov, kde budu sám.” Renzotom se začal balit.
„Tak zase jindy.” řekl Renzotom Kargimu. „Snad se ještě potkáme.” odvětil a usmál se Kargi. Potřásli si rukou, Renzotom mu dal klíče a řekl „Předej je potom správcům.”. Kargi kývl a otevřel Renzotomovi dveře. Renzotom vyšel ze dveří, sešel schody a šel neznámo kam.....
Pokračování příště.

Žádné komentáře:

Okomentovat